skip to Main Content

Kennisnetwerk Destinatie Nederland

Wie we zijn

Kennisnetwerk Destinatie Nederland is een netwerk van, voor en door professionals van 60 destinatiemanagement organisaties. De kleine werkorganisatie houdt kantoor in Utrecht bij VVV Nederland.

Toerisme groeide de afgelopen jaren, tot maart 2020 snel. De Covid-19 pandemie heeft grote gevolgen voor de bezoekerseconomie en haar infrastructuur. Het herstel vraagt om innovatief handelen. Het werkveld wordt complexer, de digitale ontwikkeling gaat razendsnel en het vakgebied destinatiemanagement beweegt mee.

Deze dynamiek stelt eisen aan de rol, de activiteiten en de organisatie van destinatiemanagement organisaties. Kennisnetwerk Destinatie Nederland biedt een platform om hier samen over na te denken en aan te werken.

Wat we doen

Onze belofte: actief bijdragen aan de ontwikkeling en versterking van het vakgebied destinatiemanagement door middel van kennisdeling, verbinding en ontmoeting. Met als doel: bijdragen aan de ontwikkeling van aantrekkelijke bestemmingen om te bezoeken en te verblijven, voor bewoners en bezoekers.

Als professionals ondersteunen we elkaar in onze ontwikkeling als toekomstgerichte destinatiemanagement organisatie (DMO). Dit is de rode draad in al onze expertgroepen. Daarbij laten we ons inspireren door externe vakspecialisten. Het belang van de DMO-sector als geheel staat bij ons centraal.

Wij verbinden organisaties, mensen en initiatieven, onderhouden ons netwerk en benaderen partijen die een meerwaarde leveren voor ons netwerk.

Meer informatie & contact

Meer informatie over Kennisnetwerk Destinatie Nederland is te vinden op de website.

VVV nederland VVV en Destinatiemarketing Kennisnetwerk logo

Meer informatie over Kennisnetwerk Destinatie Nederland is te vinden in onze brochure en in ons jaaroverzicht “Kennisnetwerk Destinatie Nederland Facts & Figures 2020”

Back To Top