skip to Main Content

Nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen bij VVV Nederland

Met ingang van 15 juli 2023 volgt Marjolein Gerritsen Peter Brussel op als Voorzitter van de Raad van Commissarissen bij VVV Nederland. De vacature van Voorzitter RvC is ontstaan door het vertrek van Peter Brussel die na 9 jaar (2 termijnen) vertrekt uit de Raad van Commissarissen van VVV Nederland B.V.

Betrokken en krachtige toezichthouder

In de negen jaar dat Peter Brussel de RvC van VVV Nederland leidde is de organisatie sterk veranderd. Er is focus aangebracht binnen de beide bedrijfsonderdelen (Cadeaukaarten-bedrijf en Destinatiebedrijf) waardoor het kiezen en implementeren van de juiste strategische route mogelijk werd. Peter was hierbij steeds een zeer betrokken professional die vanuit zijn rol als toezichthouder zijn brede ervaring goed en gedoseerd wist in te zetten. Naast voorzitter van de RvC van VVV Nederland is Peter Brussel actief als Algemeen Voorzitter van de NVM, Algemeen Voorzitter HISWA-RECRON en lid RvC van Schotpoort Transport Groep BV.

Business strategie, transformatie en cultuurverandering

Marjolein Gerritsen is sinds 1 februari 2020 lid van de Raad van Commissarissen. Vanuit haar Executive Coaching & Consulting bedrijf helpt Marjolein executives, leiders en hun teams hun transformationele impact in werk en leven te vergroten. Als voormalig internationaal zakelijk leider bij verschillende Fortune 100-bedrijven in Europa en New York en als CCO bij een Europees bedrijf, zet Marjolein veel bestuurlijke ervaring en expertise in op het gebied van strategie, transformatie en cultuurverandering. Ook werkte zij met bedrijven op het snijvlak van publieke/private dienstverlening.

Raad van Commissarissen VVV Nederland B.V.

De Raad van Commissarissen van VVV Nederland bestaat vanaf 15 juli naast Marjolein Gerritsen uit Jorissa Neutelings, Marco Esser en Koos Dekker. De Raad zal op termijn mogelijk worden aangevuld met een vijfde lid.

VVV Nederland in transitie

Zowel binnen het Kaartbedrijf als binnen het Destinatiebedrijf maakt VVV Nederland onder leiding van Algemeen Directeur Jos Peeters een transitie door. (Distributie) digitalisering binnen het Kaartbedrijf en de verdere uitbouw als Branche-en netwerkorganisatie binnen het Destinatie onderdeel van VVV Nederland zijn daarbij de belangrijkste speerpunten.

Wij zijn Peter Brussel zeer dankbaar voor zijn inzet bij VVV Nederland en zijn bijdrage aan de verdere professionalisering van die organisatie en wensen hem heel veel succes en plezier bij de uitvoering van al zijn uiteenlopende werkzaamheden. Met Marjolein als opvolger is de samenwerking met de gehele Raad van Commissarissen in goede handen.

Back To Top