skip to Main Content

Gastvrijheidssector stuurt Staatssecretaris Mona Keijzer brandbrief

VVV Nederland heeft samen met andere branche- en koepelorganisaties verenigd in Gastvrij Nederland op maandag 16 maart een brief verstuurd naar Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. In deze brief roept Gastvrij Nederland het kabinet dringend op om het pakket liquiditeitsverruimende maatregelen uit te breiden en toepasbaar te maken voor ondernemers uit de brede gastvrijheids- vrijetijds- en toerismesector. De huidige corona-situatie is voor ondernemers uit de sector in zeer rap tempo nijpend geworden en de gevolgen op korte- en lange termijn zijn voor bedrijven in de sector enorm.

Het pakket met sectorspecifieke maatregelen moet volgens de branche- en koepelorganisaties o.a. bestaan uit:

  • Verruiming van de werktijdverkortingsregeling
  • Renteloze overbruggingskredieten met lange aflossingstermijnen
  • Uitstel / (tijdelijke) ontheffing van (lokale) BTW afdrachten
  • Uitstel van (voorlopige) aanslagen inkomstenbelasting

Ook roept Gastvrij Nederland het kabinet op om deze week een Taskforce in te stellen waarin vertegenwoordigers van de overheid en sector deelnemen om te komen tot zeer praktische oplossingen om de bedrijven te helpen overleven en de gevolgen voor de langere termijn te beperken.

De volledige brief gestuurd door Gastvrij Nederland aan Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat is hier te vinden.

 

Back To Top