skip to Main Content

Wisseling van de wacht bij VVV Nederland

Op 1 juli 2021 vertrekt Kees van Wijk als algemeen directeur van VVV Nederland B.V. Hij wordt opgevolgd door de huidige directeur Giftcards en Transitie Jos Peeters.

Kees van Wijk heeft ruim zestien jaar leiding gegeven aan VVV Nederland, het bedrijf dat zowel de uitgever is van de bekende VVV Cadeaukaart (en ook de VVV Dinercheque en de VVV Lekkerweg cadeaukaart) alsook de koepelorganisatie van de door middel van een VVV merklicentie aangesloten destinatie marketing-/managementorganisaties (DMO’s) in Nederland. Hij stond aan de wieg van de transitie van de papieren VVV Cadeaubon naar de digitale VVV Cadeaukaart en was ook initiatiefnemer en medeoprichter van de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten. Met het ontwikkelen van het Kennisnetwerk Destinatie Nederland heeft hij een belangrijke impuls gegeven aan het onderling verbinden van de DMO’s en het versterken van hun gezamenlijke positie in het toeristisch-recreatief krachtenveld. Hij is tevens voorzitter van Gastvrij Nederland – Nationale Raad toerisme, recreatie, horeca en cultuur. Vooralsnog continueert hij als vertegenwoordiger van VVV Nederland in Gastvrij Nederland die functie.

Jos Peeters heeft zijn sporen verdiend in de verzekeringswereld en is een ervaren bestuurder op het kruisvlak van strategie, commercie, operations en ICT. Voor hij aan de slag ging bij VVV Nederland was hij onder meer directeur commercie en zorginkoop bij Eno Zorgverzekeraar, directievoorzitter marketing en verkoop Delta Lloyd bij de Delta Lloyd Groep N.V. en directeur OHRA Leven en Schade. Daarnaast is hij bij tal van organisaties actief geweest als interim bestuurder, consultant en adviseur.

Jos Peeters en Kees van Wijk hebben het afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe strategie voor VVV Nederland die gericht is op het versterken van de marktpositie van het cadeaukaartenbedrijf en op het door-ontwikkelen van het Kennisnetwerk Destinatie Nederland tot een volwaardige branche- en netwerkorganisatie voor DMO’s. De afronding van het strategietraject is een logisch en natuurlijk moment voor Kees van Wijk om het stokje bij VVV Nederland nu over te dragen aan Jos Peeters.

   
Kees van Wijk                                 Jos Peeters

Back To Top