skip to Main Content

VVV Cadeaubon voorzien van Keurmerk Cadeaukaarten

De VVV Cadeaubon is een erkende cadeaukaart van de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten. Hierdoor voeren de VVV Cadeaubon, alsmede de VVV Dinercheque, VVV Giftcard en VVV Lekkerweg cadeaukaarten het logo Keurmerk Cadeaukaarten.

Duidelijkheid voor de consument
“Het is erg belangrijk dat de consument duidelijk wordt geïnformeerd over zaken als de geldigheidsduur en de beschikbaarheid van voldoende mogelijkheden om de cadeaukaart in te wisselen” aldus Raymond Smits van Waesberghe, manager marketing & businessontwikkeling bij VVV Nederland. “Hierover zijn samen met uitgevers van cadeaukaarten en de Consumentenbond afspraken gemaakt in de tweezijdige Algemene Voorwaarden. Deze voorwaarden zijn onderdeel van een set aan kwaliteitscriteria die aan het mogen voeren van het Keurmerk Cadeaukaarten zijn verbonden.”

Geldigheid en beschikbaarheid
In de voorwaarden zijn afspraken gemaakt over de minimale geldigheid. Die is gesteld op 3 jaar. Ook verplichten uitgevers zich om ervoor te zorgen dat er voor de cadeaukaart een passend aanbod van acceptanten is, zodat de consument de cadeaukaart goed kan inwisselen. De VVV Cadeaubon is al onbeperkt geldig, de cadeaukaarten van VVV zijn 5 jaar geldig, en alle cadeauproducten kennen uitgebreide bestedingsmogelijkheden.

Betrouwbaarheid
Onderdeel van het Keurmerk Cadeaukaarten is ook een toets op de betrouwbaarheid door een onafhankelijke keuringsinstantie. Er wordt gekeken of de uitstaande gelden op een veilige manier worden beheerd en of de uitgever in staat is om aan zijn verplichtingen richting de acceptanten te voldoen.

Voor VVV Nederland geldt dat de tegoeden van de VVV Cadeaubon zeer conservatief en veilig in bankdeposito’s worden beheerd. Over de financiële resultaten wordt in het jaarverslag duidelijke informatie verstrekt. Op dit moment kent de VVV Cadeaubon een dekkingsgraad van 106%. De tegoeden van de cadeaukaarten van VVV zijn ondergebracht in een Stichting Derdengelden, en vallen onder het regime van de Wet Financieel Toezicht op de Elektronische Geldinstellingen, waarop door DNB en AFM toezicht gehouden wordt.

Back To Top