skip to Main Content

Oproep aan Booking.com voor coulance hotelsector

Er moet een coulanceregeling komen voor hotels, hostels en B&B’s in Nederland die momenteel door de huidige coronacrisis te maken hebben met grote aantallen annuleringen en omboekingen. Daar roepen VVV Nederland, de G8 en NBTC Holland Marketing boekingsplatform Booking.com met klem toe op. 

Door de strikte houding die Booking.com zich vooralsnog aanmeet met betrekking tot de refund policy worden er momenteel geen of nauwelijks omboekingen of vouchers geaccepteerd en wordt door Booking geëist dat hotels direct refunden. Deze houding en strikte naleving van afspraken levert grote problemen op voor de toekomstbestendigheid van de hotelbranche. 

Vanuit het grote belang van de sector als geheel en onze sleutelrol in de gastvrijheidssector roepen wij Booking.com dringend op om vanuit de hotelsector samen te werken met elkaar om de al ontstane economische en ook maatschappelijke ontwrichtende schade waar mogelijk met elkaar te verkleinen en er met elkaar voor te zorgen dat de sector op lange termijn kan overleven. 

Lees hier de gehele brief die op 25 maart 2020 namens VVV Nederland, de G8 en NBTC Holland Marketing is verzonden naar Booking.com. 

Back To Top