skip to Main Content

VVV Cadeaukaart breedst besteedbare en veilige cadeaukaart

Wij hebben kennis genomen van de berichtgeving bij de NOS van vandaag over de nieuwe VVV Cadeaukaart. We herkennen ons geenszins in het geschetste beeld.

De introductie van de VVV Cadeaukaart is een groot succes. Ruim 2 maanden na introductie zijn er al meer dan 2 miljoen stuks verkocht, met een omzet van meer dan 50 miljoen euro. Daarnaast hebben honderdduizenden consumenten bij duizenden retailers en webwinkels al een succesvolle aankoop met hun cadeaukaart gedaan.

Geen automatische omzetting van bon naar kaart

De omzetting van de VVV Cadeaubon naar de VVV Cadeaukaart kan door sommige klanten als verwarrend worden ervaren, Zij gaan er (terecht of onterecht) van uit dat in iedere winkel waar je met de VVV Cadeaubon terecht kon ook automatisch de VVV Cadeaukaar accepteert. Dit is niet zonder meer het geval en kan tot teleurstelling leiden. Om die teleurstelling te voorkomen, is het belangrijk het actuele aanbod van acceptanten te checken op www.vvvcadeaukaart.nl/besteden. Deze url staat ook op de achterkant van iedere VVV Cadeaukaart.

Om de VVV Cadeaukaart te accepteren moet de retailer zich aansluiten op het bijbehorende digitale platform. Alle acceptanten van de VVV Cadeaubon zijn daar ruimschoots van tevoren en diverse malen over geïnformeerd. Voor alle acceptanten van de VVV Cadeaubon gold dat zij de VVV Cadeaukaart onder dezelfde provisievoorwaarden konden gaan accepteren. In de praktijk blijkt dit aansluitproces voor een deel van de oorspronkelijke acceptanten van de VVV Cadeaubon een tijdrovend proces. Overigens hebben zich in de afgelopen weken al weer bijna 1.000 acceptanten gemeld. En dat proces van aansluiting gaat onverminderd door. Uiteindelijk is en blijft de acceptatie van de VVV Cadeaukaart een afweging van iedere individuele ondernemer.

Breedste besteedbare cadeaukaart van Nederland

Momenteel accepteren meer dan 9.300 winkels de VVV Cadeaukaart, en kan de consument, dat is nieuw, nu ook bij meer dan 500 webshops terecht. Zowel het aantal winkels als webshops die de VVV Cadeaukaart accepteren groeit dagelijks. Daarmee biedt de VVV Cadeaukaart de ruimste keuze aan off- en online bestedingsmogelijkheden van alle cadeaukaarten in Nederland. Misschien wel de belangrijkste reden waarom de Nederlandse consument de VVV Cadeaukaart met grote meerderheid verkoos tot “Giftcard van het jaar 2017”.

De veilige cadeaukaart

De VVV Cadeaukaart voldoet volledig aan de vereisten van het Keurmerk Cadeaukaart. Wij hanteren de 2-zijdige voorwaarden zoals die samen met de Consumentenbond zijn opgesteld. Daarnaast vallen alle uitstaande tegoeden van de cadeaukaart onder toezicht van DNB en AFM (EGI richtlijn WFT). Hiermee worden de consumentenbelangen door ons optimaal beschermd. Daarmee is de VVV Cadeaukaart niet alleen de breedst besteedbare maar ook de veiligste cadeaukaart van Nederland. Voor zowel consumenten als acceptanten.

Samenvatting bestedingspunten

Back To Top