skip to Main Content

Kan ik met mijn VVV Cadeaukaart nog maar maximaal €50,- besteden?

26 juli 2020

Nee, dat is niet het geval. Er is alleen vanaf 30 juni 2020 een verschil in de hoogte van het maximale bestedingsbedrag bij het besteden van een VVV Cadeaukaart op een fysieke locatie en het besteden van een VVV Cadeaukaart per online transactie in een webshop.

Besteden van een VVV Cadeaukaart op locatie
Wilt u uw VVV Cadeaukaart op een fysieke locatie besteden? Dat kan, in alle winkels, restaurants, kassa’s van attractieparken e.d.. Hier kunt u gewoon met uw VVV Cadeaukaart betalen zoals u dat gewend bent. Daarbij geldt geen maximaal bestedingsbedrag. Voor de meest actuele besteedpunten op locatie verwijzen we u naar de website van VVV Cadeaukaart.

Besteden van een VVV Cadeaukaart in een webshop
Wilt u met uw VVV Cadeaukaart in een webshop betalen? Dan geldt er vanaf 30 juni 2020 een maximum aan de hoogte van het te besteden bedrag per transactie. U kunt met het tegoed op uw VVV Cadeaukaart per online transactie tot een bedrag van maximaal €50,- een aankoop doen.

Deze beperking op het online bestedingsbedrag van de VVV Cadeaukaart komt door de nieuwe Europese anti-witwasregels, die in mei in de Nederlandse wet verankerd zijn. Die regels zijn vooral bedoeld om het gebruik van anonieme prepaid creditcards bij het witwassen van geld tegen te gaan. Cadeaubonnen zoals de VVV Cadeaukaart worden op dit moment door de EU ook als prepaid betaalkaarten gezien en moeten daarom vanaf 30 juni 2020 aan dezelfde strenge regels voldoen.

Benieuwd in welke webshops u de VVV Cadeaukaart kunt bestede? Bekijk het overzicht.

Cadeaukaarten zijn geen prepaid creditcards
De BrancheVereniging Cadeaukaarten Nederland en VVV Cadeaukaarten zijn het niet eens met de nieuwe Europese anti-witwasregelgeving en blijven dit bij de overheid aankaarten. Echter tot het moment dat de regelgeving wordt aangepast zal het maximale bestedingsbedrag van de VVV Cadeaukaart per online transactie €50,- bedragen.

VVV Cadeaukaarten veilig om te geven én te krijgen
Met de VVV Cadeaukaarten bent u er altijd van verzekerd dat u een veilige cadeaukaart geeft en ontvangt. De VVV Cadeaukaarten zijn 100% veilig, het saldo op de kaart is altijd gegarandeerd.
VVV Cadeaukaarten wordt als één van de weinige cadeaukaart uitgevers gezien als EGI (Elektronische Geld Instelling) en moet voldoen aan hetgeen daarover in de Wet Financieel Toezicht staat vastgelegd. Door De Nederlandsche Bank en Autoriteit Financiële Markten wordt toezicht hierop gehouden, waardoor u altijd zeker bent én blijft van het saldo op uw VVV Cadeaukaart.

Niet voor niets noemen wij de VVV Cadeaukaart, de ‘Triple A Giftcard’, wat staat voor:

Veilig:                uitstaand saldo onder toezicht van DNB & AFM, volledig compliant met Wwft en WFT (EGI)
Vertrouwd:      voldoet aan de hoogste normen van geldigheid en besteedbaarheid
Verantwoord: milieuvriendelijk FSC-gecertificeerd papier (paperboard).

Back To Top