skip to Main Content

Gastvrij Nederland: Verlenging maatregelen catastrofaal voor de sector!

Ongeloof, teleurstelling en wanhoop, dat is kort samengevat de reactie van de sector op het bericht dat de maatregelen worden verlengd en er geen versoepeling van de maatregelen optreedt voor ondernemers.

Kees van Wijk, voorzitter Gastvrij Nederland wil gauw van het kabinet horen met welke extra steunmaatregelen ondernemers worden geholpen. “Het gaat dan om verlenging van de maatregelen om de loonkosten te compenseren maar ook om maatregelen ter compensatie van weggevallen omzet en andere kosten. Ik reken op een genereuze handreiking.”

In de persconferentie van 21 april heeft het kabinet aangekondigd dat de maatregelen om het coronavirus in te dammen van kracht blijven tot 20 mei. De horeca moet tot die tijd dicht blijven. Evenementen worden zelfs tot 1 september afgelast. Eigenlijk ligt de gehele toerisme, vrijetijds- en zakelijke gastvrijheidssector stil en moeten we 2020 beschouwen als een verloren jaar.

Van Wijk is teleurgesteld dat in de persconferentie niets is gezegd over de gevolgen voor het bedrijfsleven. “Natuurlijk begrijpen wij dat het kabinet maximaal inzet op beperking van het risico dat het virus weer oplaait, maar het drama dat zich nu voordoet in deze sector voor ondernemers en werknemers gaat ook ten koste van welvaart en welzijn.” De sector heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan protocollen en wordt daarvoor niet beloond.

Ondernemers willen vooruit kijken. Daarom bereiden zij zich nog steeds voor op een post-Corona tijdperk. Maar dan moet de overheid wel gedurende langere tijd een helpende hand bieden. Want het moet wel mogelijk zijn weer economisch op te krabbelen.

Back To Top