skip to Main Content

VVV Cadeaukaarten terug naar papier

Jaarlijks komen er ca. 6 miljoen VVV Cadeaukaarten in omloop. Die zijn nu van plastic (PVC) maar worden met ingang van 1 mei 2019 alleen nog gemaakt van “paperboard”. Dit is een papieren variant, uiteraard voorzien van het FSC® keurmerk.

VVV Cadeaukaart van plastic naar papier

“Wij vinden aandacht voor milieu erg belangrijk en zijn blij dat we nu met een cadeaukaart van karton kunnen gaan werken”, aldus Raymond Smits van Waesberghe, marketing manager bij VVV Cadeaukaarten. “Door nieuwe technologie is het mogelijk om een kwalitatief hoogwaardige papieren variant met magneetstrip te gebruiken, waardoor ons milieu minder belast wordt. Het papier is uiteraard FSC-gecertificeerd en daarmee afkomstig uit verantwoord beheerde bossen”.

Beter klimaat begint bij jezelf

Naast duurzaamheid is voor VVV Cadeaukaarten een bijdrage aan de klimaatdiscussie van groot belang. Een PVC cadeaukaart heeft een CO2 uitstoot van 21 gram, de paperboard variant slecht 0.66 gram per kaart. Op basis van 6 miljoen kaarten wordt daarmee op termijn jaarlijks meer dan 122.000 kilogram CO2 bespaard.

Back To Top