Bestuur en Raad van Commissarissen

VVV Nederland is een besloten vennootschap met een statutaire directie die bestaat uit algemeen directeur Kees van Wijk en directeur Giftcards Erwin de Zeeuw. Op 31 december 2016 had VVV Nederland 40 werknemers in dienst (bron: sociaal jaarverslag 2016). De Raad van Commissarissen van VVV Nederland B.V. wordt gevormd door:

• Peter Brussel (voorzitter)
  • Koos Dekker
  • Joost Meijs
  • Frans van der Reep
  • Marco Esser

Binnen de Raad van Commissarissen is één zogenaamde kwaliteitszetel beschikbaar voor een bestuurder van een DMO die een merklicentieovereenkomst heeft met VVV Nederland. Deze zetel wordt ingenomen door Marco Esser (statutair directeur Den Haag Marketing).

Aandeelhouder

De enige aandeelhouder is Stichting VVV Groep Nederland. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door de bestuurders/directeuren uit de kring van VVV licentienemers, die daarin zitting hebben op persoonlijke titel:

• Hans Poll (Marketing Groningen, voorzitter)
  • Anya Niewierra (VVV Zuid-Limburg)
  • Eduard-Pieter Oud (Amsterdam Marketing)
  • Patrick Polie (VVV Zeeland)

Het bestuur van de stichting fungeert als aandeelhouder in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van VVV Nederland.

Juridische structuur

orginsatiestructuur